Over Helen

Ik ben geboren en opgegroeid in het Verenigd Koninkrijk, mijn wortels liggen in Wales en Schotland.
In 1988 heb ik mijn diploma Verpleegkundige-A behaald in Lancaster, Engeland. Daarna heb ik me verder gespecialiseerd in de kinderverpleging in Glasgow, Schotland, waar ik in 1990 mijn kinderaantekening heb behaald. Na 3 jaar in Glasgow te hebben gewerkt op de afdeling kinderneurochirurgie ben ik voor zes maanden als vrijwilliger naar Roemenië gegaan om te werken in een kinderhospice.
Bij terugkeer in het Verenigd Koninkrijk werkte ik als hoofdverpleegkundige in een hospice in Glasgow.

In 1995 kwam ik naar Nederland. Ik kreeg drie kinderen, en werkte op verschillende plaatsen in de zorg waaronder de thuiszorg, als verpleegkundige in het Juliana Kinderziekenhuis te Den Haag en uiteindelijk als zelfstandige in de kraamzorg. Ik besloot verder te studeren op het gebied van borstvoeding en behaalde mijn certificaat als lactatiekundige IBCLC.
In de meer dan 20 jaar die ik in Nederland woon en werk heb ik, zij het met een licht accent, goed Nederlands leren spreken, en schrijven.

Mijn kennis en ervaring beslaat een breed gebied van kinderverpleegkunde, kraamzorg en borstvoeding. Bij mijn werk in de kraamzorg en lactatiekundige consults komt deze kennis en ervaring samen. Ik heb een zorgzame opstelling met veel ruimte en respect voor persoonlijke wensen.