Kraamzorg

Naast het geven van lactatiekundige consults werk ik ook als zelfstandige in de kraamzorg.
Ik werk vooral in den Haag en omgeving. Ook heb ik soms de mogelijkheid om vanuit Eindhoven te werken.

Een kraamverzorgende zorgt voor moeder, baby en het gezin door de eerste 8 tot 10 dagen na de geboorte hulp te geven aan moeder en vader bij de verzorging van hun kind en huishoudelijke taken te verlichten.
Met mijn achtergrond als verpleegkundige en als lactatiekundige ben ik ook in staat goede medische zorg te geven en optimale hulp te bieden bij het geven van borstvoeding.
Indien gewenst zorg ik voor de kleine maaltijden. Mijn gezonde kraamontbijt viel al bij velen in de smaak. Ik zorg voor een onbezorgde kraamweek.

Mijn moedertaal is Engels en spreek na ruim 22 jaar hier te wonen goed Nederlands. Ik werk dan ook voor gezinnen van veel verschillende nationaliteiten.


Hoe gaat het in zijn werk

Ben je in verwachting dan wil je graag zeker zijn van een goede kraamzorg.
Spreekt mijn verhaal je aan, neem dan contact op voor verdere informatie. Om maximale zorg te kunnen garanderen is het belangrijk om je tijdig aan te melden. Wenselijk is om dit te doen tussen de 12e en 16e week van de zwangerschap. Dit heeft te maken afspraken met de zorgverzekering, dekking, de intake, mijn planning en eventuele andere voorbereidingen die op deze manier tijdig afgestemd kunnen worden.

Als je wilt kunnen we een kennismaking afspreken. Als we het eens worden kan de afspraak voor de kraamzorg gemaakt worden en wordt er een zorgcontract opgesteld.
Tussen de 32e en 35e week doe ik de intake voor het uitwisselen van praktische informatie en het bespreken van omstandigheden en speciale wensen.
De natuur heeft haar eigen agenda en ondanks een goede planning kunnen overeengekomen kraamzorg periodes toch samenvallen. Daarom maak ik vooraf al afspraken met collega’s om te kunnen zorgen voor een goede backup zodat de kraamzorg gegarandeerd is.

Kraamzorg wordt vergoed vanuit het basispakket. Er geldt een eigen bijdrage. Afhankelijk van je verzekering kan die ook vergoed worden vanuit een aanvullend pakket.

Kijk bij tarieven voor alle kosten.